Zot van dessertjes hier, dat moet ik jullie niet meer vertellen, zeker? 😉

En zeker van die waar de heerlijke room van Campina én koffie gecombineerd wordt!

Deze zalig luchtige koffiemousse zorgt voor een heerlijke afsluiter van élk diner.

En perfect dus voor een koffieliefhebber zoals ik.

Dit eenvoudige dessertje is bovendien zot makkelijk om te maken.

En snel klaar.

Top dus!

Begin er maar aan, zou ik zeggen.

Wat heb je nodig? (4 -6 p.)

250 ml volle room (Campina), 1 straffe espresso (30 à 40 ml), 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 50 gr kristalsuiker

Hoe ga je te werk?

Zet een straffe espresso en laat die even afkoelen in de koelkast.

Splits dan eerst de eitjes en mix de eigelen met de vanillesuiker.

Klop vervolgens de slagroom goed stijf met de helft van de kristalsuiker, meng de afgekoelde espresso er onder en en spatel dit onder het eigeel/vanillesuiker mengsel.

Als laatste klop je nog de twee eiwitten stijf met de rest van de suiker in een propere kom en spatel je deze er luchtig doorheen.

Vul een spuitzak en spuit de mousse in je serveerglaasjes.

Laat een paar uurtjes opstijven in de koeling.

Nét voor het serveren werk je eventueel nog af met wat geraspte chocolade en een koffieboontje.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Campina.