Bakken voor Halloween, samen met de kinderen, niks leukers toch?
En zeker met de herfstvakantie die er (bijna) zit aan te komen.
Deze ‘mummie-confituurtaart’ is een echte ‘internet-classic’. Je vindt er dus héél veel versies van.
Ze is super makkelijk te maken en… écht lekker!
In mijn versie van vandaag is het deeg knapperig zanddeeg en voor de vulling kies je een confituur naar keuze.
(ik ging voor frambozen)
Easy peasy dus!
De eetbare oogjes vond ik deze keer bij Hema.
Bakkers klaar? Bakken maar!
Wat heb je nodig?
300 gr patisseriebloem, 2 eitjes, 150 gr suiker, snuifje zout, 250 gr zachte boter, citroenzeste (van een halve citroen is ok), 1 pot confituur (ongeveer 450 gr)
Hoe ga je te werk?
Je mixt dan eerst de suiker met de zachte boter en je voegt één voor één de eitjes toe.
Dan spatel je de bloem, de citroenzeste en het zout erdoor en je kneedt het deeg met je handen tot een mooie bol.
Inpakken in folie en een uurtje de koelkast in!
Verwarm de oven tot 180 graden. (ik bakte in mijn AEG op warme lucht + onderwarmte)
Verdeel het deeg in 2/3 en 1/3 (voor de strookjes bovenop).
Op een bebloemd oppervlak rol je nu 2/3 van het deeg uit en je legt het in een ingevette bakvorm. (ik gebruikte een langwerpige met uitneembare bodem, 13 op 36 cm)
Je lepelt de confituur er op.
Dan rol je het resterende deeg uit en je snijdt dat in reepjes die je over de confituur legt (hoeft helemaal niet perfect te zijn!). Laat hier en daar wat openingen zodat je daar – na het bakken – de oogjes kan inleggen.
Je schuift je taart de oven in en bakt deze voor ongeveer 30 minuten.
Wanneer ze afgekoeld is, leg je oogjes in de openingen en… klaar!
Happy Halloween alvast.