Zomers weer vraagt om lekkere, frisse én snelle gerechtjes.

Deze heerlijk eenvoudige quinoasalade is er zeker zo één!

Ik deel even het receptje, maar voel jullie vrij om bepaalde dingen weg te laten of toe te voegen. Heb je vb. graag een ‘crunch’ in je salade, voeg dan zeker wat nootjes of zo toe.

Ik geef ook even mee dat wij hier thuis oprecht fan waren van de veggie én juicy kipspiesjes van SoFine!

Wat heb je nodig? (5p.)

450 gram quinoa, 1 bouillonblokje, een zakje rucola (150 gr), een paar blaadjes munt, 1 bakje waterkers,1 rode ui, 100 gr granaatappelpitjes, 1 potje witte kaas op kruidenolie (375 gr.), 3 peren, scheutje honing, peper en zout, kipspiesjes, 150 gr hummus, sap van één citroen

Hoe ga je te werk?

Breng een pot met water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op.

Kook de quinoa hierin gaar en zet even opzij.

Schil dan de peren en snij in partjes.

Besprenkel ze met het sap van een halve citroen en ‘drizzle’ er wat honing over.

Gril ze langs beide kanten in een grillpan of op de grill. (wij hebben zo een handig tafelmodel)

Schil de ui en snij in dunne ringen.

Meng de rucola, de waterkers, de muntblaadjes, de rode uiringetjes,de granaatappelpitjes en het sap van een halve citroen door mekaar in een grote kom en kruid met peper en zout.

Schep er de witte kaasblokjes over met een paar grote lepels van de kruidenolie en meng.

Voeg dan de licht afgekoelde quinoa toe en meng alles nog één keer goed onder mekaar. (mag met je handen ;-))

Leg er als laatste dan nog de schijfjes gegrilde peer over.

Verhit je grill nu opnieuw en bak in een paar minuutjes de SoChicken spiesjes mooi bruin. Je zou ze nog extra kunnen marineren, maar wij vonden ze zo ‘gewoon’ al super lekker!

Serveer samen met de salade en nog wat hummus on the side.

Smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met SoFine.