Zot van aardbeien.
Jij ook?
Ga dan maar meteen aan de slag met dit easy receptje!
Deze zalig lekkere slof (zalig lekker vind ik dit deeg!) met slagroom en aardbeien is gewoon top.
Heerlijk zomers. Just what we need. 😉
En nee, helemaal niet moeilijk om te maken!
Ik gebruikte voor het sloffendeeg opnieuw het recept van de fantastische Laura’s Bakery.
Afwerken deed ik met custard, Campina slagroom en… verse aardbeien.
Voor het bakken van de slof gebruikte ik nog steeds deze sloffenring.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg: 90 gr ongezouten boter, 75 gr kristalsuiker, 1/4 ei, snuifje zout, zeste van een halve citroen, 140 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder
Voor de spijs: 120 gr amandelmeel, 120 gr kristalsuiker, zeste van een halve citroen, 1/2 ei
Voor de afwerking: custard (zelf te maken ‘gele’ pudding of te kopen, wat je wil), volle room van Campina 33% (250 ml) én een bakje aardbeien
Hoe ga je te werk?
Maak eerst het sloffendeeg door de boter, suiker, ei, zout en de zeste tot een romig geheel te mengen.
Daar voeg je dan de bloem en het bakpoeder aan toe en je kneedt alles tot een mooi deegje.
Ik maakte er een dikke plak van en wikkelde ze in folie. Zo ging het deeg een uurtje de koeling in.
Verwarm de oven ondertussen tot 180 graden.
Maak ondertussen de amandelspijs door alle ingrediënten daarvoor goed te mengen. Vind je de spijs iets te hard, doe er dan nog wat extra ei bij. Heb je te veel, ideaal om nog een appeltaartje mee te bakken morgen!
Haal je deeg uit de koeling en rol er (op een bakpapier – nadien makkelijk op je bakplaat te transporteren) een plak van ongeveer 8 mm à 1 cm dikte van.
Zet je sloffenvorm erover en verwijder het overtollige deeg.
Hevel je slof over op een bakplaat.
Spuit (of smeer) de amandelspijs in het midden van de slof en laat een randje rondom.
Haal de sloffenvorm er even terug af en vet hem lichtjes met boter in en schuif de vorm dan terug over de slof en zo de oven in voor een 25-tal minuutjes.
Maak of neem de custard en lepel deze op je afgekoelde slof.
Klop de room op. (eventueel met een lepel poedersuiker als je van zoet houdt)
Spuit de room op de custard en werk af met de aardbeien.
Smullen!
Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.