Een huisgemaakt, versgebakken gehaktbroodje.
Wees eerlijk, wie houdt daar nu niet van?
Ik voegde deze keer – vrij klassiek – wat appeltjes en rozijnen toe voor een zoete ’touch’ en dat blijft een goeie combi.
Comfort food next level dus.
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4p.)
800 gr gemengd gehakt, 1 eetlepel paneermeel, 1 ei, 2 theelepels kaneel, 1 kg appelen, 2 eetlepels rozijnen, 800 gr aardappelen, 1 ui, 300 gr diepvrieserwtjes, 1 klontje boter, goeie scheut melk, peper, zout, nootmuskaat, sap van 1 citroen, 1 scheutje room, 100 ml vleesbouillon, 1 eetlepel kristalsuiker
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 190 graden.
Laat de rozijnen even wellen in wat water.
Meng het gehakt met het paneermeel, het ei en kruid met peper en zout.
Schil twee appels en snij ze in blokjes. Sprenkel er wat citroensap over en meng met één theelepel kaneel.
Meng nu voorzichtig de appelblokjes en de uitgelekte rozijnen door je gehakt en vorm met je handen een mooi broodje.
Leg het gehaktbrood in een licht ingevette ovenschaal en schuif het voor drie kwartier de oven in.
Ondertussen kook je de aardappelen gaar voor de puree.
Schil nu ook de overige appelen en snij ze in partjes. Meng ze met wat citroensap, 1 eetlepel kristalsuiker en 1 theelepel kaneel. Stoof ze zachtjes aan in wat boter.
Snipper de ui en stoof ze aan in een pannetje. Wanneer de ui zo goed als gaar is, voeg je de diepvrieserwtjes toe en laat je ze even mee stoven.
Maak de puree door de aardappelen fijn te stampen met de melk, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de erwtjes toe en meng alles door mekaar.
Haal je gehaktbroodje uit de oven en in dezelfde schaal giet je een scheutje room en wat vleesbouillon over het aanbaksel. Even laten opkoken, kruiden met zwarte peper en je hebt een lekker sausje.
Serveer een schep puree samen met een paar gestoofde appeltjes, een dikke plak heerlijk gehaktbrood en een lepeltje saus.

Smakelijk!