Sinds kort zet Colruyt Group op hun producten, naast de nuttige Nutri-Score, nu ook de Eco-score.

Eco-score, zeg je?

Jawel, de Belgische Colruyt Group draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en door middel van deze score kan je als consument nu zien hoe groot de impact (biologische voetafdruk) van een bepaald product is op ons milieu.

Top toch!?

Ik koos voor dit receptje dan ook bewust voor zoveel mogelijk producten met Eco-score A of B.

Deze heerlijke kippenballetjes in een mascarpone-chorizosaus met erwtjes en crispy krieltjes waren een grooooote hit hier aan de gezinstafel.

Waar wachten jullie nog op?

Get cooking!

Wat heb je nodig? (4p.)

500 gr kippengehakt, 2 ajuinen, 1 ei, 1 eetlepel broodkruim, peper, zout, 1 theelepel komijn, paar druppels tabasco, 1 kg krieltjes, 1 eetlepel rozemarijn, 350 gr doperwtjes, 80 gr chorizo, 1 pot BONI mascarponesaus (410 gr), 1 blikje tomatenblokjes (400 gr), 1 scheutje light-room, zeezout, peper en zout, olie

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Maak de krieltjes schoon en kook ze voor een goeie 5 minuten.

Laat ze uitlekken en opdrogen en meng ze dan in een kom met zeezout, rozemarijn en een paar eetlepels olie. (de iets grotere kan je halveren)

Kieper ze op een met bakpapier beklede bakplaat

en schuif ze voor 20 minuten de oven in.

Maak de gehaktballetjes door het kippengehakt te mengen met 1 gesnipperde ui, een ei, de komijn, het broodkruim, peper en zout en een paar druppels tabasco. Doe wat bloem op je handen en rol de balletjes mooi rond. Maak ze niet té groot. Bak ze mooi bruin in een wat olie in een grote hapjespan.

Wanneer ze gaar zijn, haal je ze uit de pan en stoof je in dezelfde pan eerst een gesnipperde ui aan. Snij de chorizo in blokjes of schijfjes en bak mee aan. Voeg de mascarponesaus en het blikje tomaten toe, kruid nog wat met zwarte peper en laat alles mooi sudderen op een laag vuurtje. Als laatste voeg je de diepvrieserwtjes toe die je mooi laat mee opwarmen, alsook een scheutje room.

Leg de kippenballetjes opnieuw in de pan en meng ze onder de saus.

Haal de goudgeel gebakken krieltjes uit de oven en serveer alles te samen.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Colruyt/Collect&Go van Colruyt Group.