Jullie weten ondertussen hoezeer ik hou van lekker, herfstig comfort food.

EASY gerechtjes die simpel zijn, maar waar je echt blij van wordt!

Ik ga de komende maanden aan de slag met lekkere Belgische kaas: Flandrien Kaas.

Voor deze ovenschotel combineer ik de smaakvolle Flandrien Kaas gerijpt met prei en dat bleek een topcombo te zijn!

Klaar?

Get cooking!

Wat heb je nodig? (4 p.)

800 gr aardappelen, scheutje melk, klontje boter, nootmuskaat, peper en zout, 1 ui, 4 dikke preistengels, 200 ml lichte room, 350 gr kippengehaktballetjes, 250 gr Flandrien Kaas gerijpt (de helft rasp je, de andere helft in blokjes + eventueel nog wat extra voor een krokant kaaskorstje)

Hoe ga je te werk?

Maak de puree door je aardappelen te schillen en gaar te koken. Pureer ze met een klontje boter, een scheutje melk en de geraspte Flandrien Kaas gerijpt.

Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Bak de kippengehaktballetjes aan in de pan.

Vet een ovenschaal lichtjes en verdeel er de puree over. Daarop schik je de gehaktballetjes.

Schil en fruit een ui in wat boter/olie.

Was en snij de prei in ringetjes en stoof mee aan met de ui.

Wanneer die bijna gaar is, voeg je de room en de kaasblokjes toe.

Kruid met peper, zout en, nootmuskaat.

Giet het preimengsel over je gehaktballetjes in de ovenschotel.

Wil je écht gaan voor een cheesy ovenschotel, verdeel dan nog wat extra geraspte Flandrien Kaas over je ovenschotel.

Schuif nog tien minuutjes de oven in en… klaar!

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Flandrien Kaas.