Aardappelen zijn zo’n topproduct om mee te werken!
Lekker van bij ons én je kan er echt alle kanten mee uit.
Vandaag maak ik gepofte aardappels uit de oven, gevuld met heerlijk witloof (ook zo’n seizoensfavoriet van mij) en kippengehakt.
EASY om te maken en, – trust me – zaaaalig lekker!
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4p.)
4 grote aardappelen, 3 stronkjes witloof, 250 gr kippengehakt, 150 ml crème fraîche, 1 eetlepel mosterd, 1 lenteui, een paar stengels bieslook, olijfolie, boter, peper, zout, nootmuskaat, kippenkruiden, 4 eetlepels gemalen kaas
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 200 graden.
Maak de aardappels schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zout.
Schuif voor een goed uur de oven in.
Verwijder de harde kern onderaan het witloof en snij in stukken.
Stoof aan in wat boter tot wanneer het witloof mooi zacht geworden is.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
In een scheutje olijfolie bak je nu het kippengehakt samen met een theelepel kippenkruiden aan.
Voeg dit nu bij het witloof samen met de mosterd en de crème fraîche. Meng mooi onder mekaar.
Haal de aardappelen uit de oven en snij ze bovenaan kruiseling in met een scherp mesje.
Lepel er nu een paar lepels uit en vermeng dit onder je witloof-gehaktmengsel.
Doe dan een paar scheppen vulling in elke aardappel en bestrooi met de gemalen kaas.
Schuif nog vijf minuutjes onder de gril en serveer met een paar takjes bieslook en wat gesnipperde lenteui.
Smakelijk!