Een echte Belgische klassieker dit gerechtje, maar op een super EASY en snelle manier klaargemaakt! Moet kunnen.
De Campina culinaire room maakt dat deze snelle vol-au-vent om duimen en vingers af te likken is!
Geen gedoe met kip koken en zo, nee gewoon de easy way. I like!
Ik serveerde deze vol-au-vent ook niet in het traditionele bladerdeegkoekje, maar in een torentje van butternut. Hallo extra-groentjes dus!
Klaar?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4 p.)
2 kipfilets (in stukjes gesneden), 200 gr soepballetjes, 250 gr witte champignons, 250 ml Campina lichte culinaire room, 3 eetlepels bloem, 300 ml kippenbouillon, sap van een halve citroen, 1 butternut, peper, zout, za’atar, handjevol verse peterselie
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 200 graden.
Snij eerst de butternut in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper, zout en za’atar.
Schuif de butternutschijven een kwartiertje à 20 minuten de oven in.
Snij ondertussen de kipfilet in reepjes en bak ze lichtjes aan in wat boter en olijfolie.
Voeg na een paar minuten de soepballetjes toe en bak ze mee aan. (als je al voorgegaarde neemt, hoef je ze niet eerst mee te bakken, maar laat je ze nadien in de saus wat verder garen)
Kruid met peper en zout.
Daarna voeg je de in schijfjes gesneden witte champignons toe en stoof je ze mee aan.
Strooi er nu de eetlepels bloem over .
Dan voeg je de bouillon, het citroensap en de room toe en je laat alles nog een tiental minuutjes zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Snipper de peterselie fijn en voeg toe.
Haal de butternut uit de oven en leg twee of drie geroosterde butternutschijven op mekaar en lepel er de vol-au-vent in.
Serveer met frietjes of – zoals ik – met lekkere aardappelkroketjes.
Smakelijk!