De juiste reflex?
Das steevast kiezen voor lekkere, lokale én verse groentjes, lekker van bij ons.
Voor deze EASY pasta van vandaag gebruikte ik o.a. ajuin, look, courgette, champignons en broccoli.
What’s not to like?
De creamy kaassaus zorgt er mee voor dat deze pasta super smeuïg en ook super lekker is ;-).
Ready?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4 personen)
2 uien, 2 teentjes look, 1 courgette, 1 kleine broccoli, 200 gr witte champignons, 400 gr pasta (ik gebruikte spirelli), kaassaus (zelfgemaakt of gekocht)
voor de saus: 40 gr boter, 3 eetlepels bloem, 500 ml melk, 125 gr geraspte kaas (waarom is geen Belgische kaas? Keuze genoeg!), peper, zout, nootmuskaat, sap van een halve citroen (optioneel een scheutje room)
Hoe ga je te werk?
Je kookt de pasta beetgaar in een ruime pan gezouten water.
Je snippert de uien en stooft ze samen met de geplette teentjes look even aan in wat olijfolie.
Snij de courgette in blokjes of schijfjes en de broccoli verdeel je in roosjes. Stoof beiden mee aan met de uien en de look.
Bak ondertussen de spekjes (ik ging voor veggie spekjes deze keer aangezien dochter 1 mee at) in een andere pan.
Maak de champignons schoon, snij ze in schijfjes of kwartjes en stoof mee aan met de groentjes.
Maak de kaassaus (of koop ze kant-en-klaar) door de boter te smelten in een steelpannetje en daar al kloppend de bloem aan toe te voegen. Voeg al roerend de melk toe en laat indikken.
Neem van het vuur en laat de kaas er in smelten. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en voeg nog het citroensap (en eventueel een scheutje room) toe.
Voeg de gebakken spekjes en de kaassaus toe aan de groentenpan en meng alles goed door mekaar.
Giet de pasta af en meng deze door je saus.
Serveer onmiddellijk.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.