Grote fan hier van alle upside-down dishes van foodblogger Dominic van Dominthekitchen!

Zo leuk om deze man, boordevol inspiratie en humor, op Instagram te volgen.

Deze EASY plaattaart van vandaag is losjes gebaseerd op één van zijn recepten, maar ik gaf er mijn eigen twist aan.

Het resultaat is een superlekkere, bijzonder smaakvolle en krokante plaattaart met o.a. zalm, garnalen, prei en kaassaus die perfect is voor bij de lunch of als avondeten.

Lekker ook met een fris slaatje er bij.

Klaar?

Get baking!

Wat heb je nodig?

1 rol rechthoekig bladerdeeg, handjevol verse dille, olijfolie, stuk of 3 grote champignons (in schijfjes gesneden), 1/2 preistengel (in dunne ringetjes gesneden), 1 zalmfilet (125 gr, in 4 stukjes gesneden), 1 stuk witte vis (kabeljauw of koolvis, ook in 4 stukken gesneden), 100 gr grote garnalen, 2 theelepels viskruiden, peper en zout, kaassaus (snel zelf snel te maken of kant-en-klaar uit een potje, je hebt ongeveer 175 ml nodig)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.

Sprenkel er wat olijfolie op. Daarop komt dan eerst de verse dille, gevolgd door de prei en de champignons. Hierop strooi je flink wat viskruiden en zwarte peper.

Daarop verspreid je dan de stukken vis en de garnalen.

Je lepelt nu de kaassaus over je stukken vis.

(wanneer je deze saus zelf maakt, maak je gewoon een witte bechamelsaus met een goeie handvol gemalen kaas er in)

Dan drapeer je voorzichtig je bladerdeeg er over. Met een lepel druk je de randen goed aan en met een pizzasnijder maak je een aantal zachte inkepingen in je deeg.

Besmeer je taart nog met eigeel en schuif ze de oven in voor een half uur.

Eenmaal uit de oven volgt het tricky part (hoewel, valt goed mee hoor!).

Je legt een ander stuk bakpapier op een houten snij- of serveerplank en je flipt de taart voorzichtig om. (mocht er wat vocht langs de taart liggen, dep je dat best eerst even op met een stukje keukenpapier)

Je verwijdert het oorspronkelijke bakpapier en…

smakelijk.

Hier thuis was deze alvast een groot succes!