Jullie weten ondertussen dat we hier thuis gedurende de week graag veggie eten.
Maart is sowieso dé veggie-maand bij uitstek en dus deel ik vandaag graag een nieuw receptje met jullie.
In samenwerking met Collect&Go maakte ik deze heerlijk eenvoudige pastaschotel met smeuïge erwtjes-basilicumpesto en groentenballetjes klaar.
Niet moeilijk en superlekker.
Dit gerechtje werd hier thuis dan ook fel gesmaakt!
Ready?
Get cooking!
Wat heb je nodig? (4 p.)
400 gr penne, 200 gr erwtjes (mag zeker diepvries zijn), 1 teentje knoflook, 6 verse basilicumblaadjes, 6 verse muntblaadjes, sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout, 12-tal groentenballetjes, 100 gr pecorino
Hoe ga je te werk?
Kook eerst de pasta beetgaar.
Blancheer de erwtjes en giet ze af.
Maak de pesto in je blender door de erwtjes te mixen met de basilicum, de munt, 4 à 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gemalen pecorino, het citroensap en 1 geplet teentje look.
(ik hield nog een paar erwtjes over om te decoreren achteraf)
Proef en kruid met peper en zout.
Bak de groentenballetjes in een koekenpan.
Giet de pasta af en doe nog aan paar lepels van het kookvocht bij je pesto.
(heb je het graag wat romiger, voeg dan nog twee eetlepels roomkaas toe bv.)
Kieper de pasta in een grote hapjespan en warm er de pesto door.
Voor het serveren verdeel je er nog de groentenballetjes over en strooi je er wat pecorino en verse basilicum over, eventueel ook nog wat citroenzeste voor een extra-frisse touch.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met het handige Collect&Go!