Februari is voor mij écht wel dé witloofmaand.

Derde gerechtje dan ook al deze maand met deze overheerlijke groente.

Lekker fris, met al een hint naar beter weer, dat belooft deze EASY salade met Belgisch witloof, veldsla, grijze garnaaltjes en eitjes.

Snel klaar en een échte topcombi!

Trust me.

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4 personen)

voor de salade: 4 stronkjes witloof, 1 zakje veldsla (100 gr), 1 bakje tuinkers, 1 lente-ui, 150 gr grijze garnalen, 3 eitjes

voor de dressing: twee eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, 1 theelepel pittige mosterd, sap van een halve citroen, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kook de eitjes net iets meer dan 4 minuten. (langer als je ze liever niet té lopend wil)

Snij je witloof in reepjes en meng met de veldsla en de tuinkers.

Snipper je lente-ui en voeg toe.

Verdeel de garnaaltjes over je salade.

Maak de dressing door all ingrediënten daarvoor goed te mengen in een kommetje. Kruid goed met peper en zout.

Overgiet je salade met de dressing.

Pel de eitjes, halveer ze en verdeel ze over de salade.

Serveer met krokant stokbrood.

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Lekker van bij ons.