Ik maakte nog een ander receptje met bio-eitjes ter gelegenheid van #worldeggday op 13 oktober.

Deze easy rösti uit de oven is een grote favoriet hier thuis.

De ‘aardappelkoek’ is super lekker met die kaas én de eitjes erbij!

En helemààl niet moeilijk te maken.

Klaar?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4 p.)

1 kg aardappelen, 150 gr gemalen kaas (ik gebruikte deze keer cheddar), 1 rode ui, 1 teentje look, handjevol peterselie, 4 à 5 eitjes, één eetlepel olijfolie, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verhit de oven tot 220 graden.

Schil de aardappelen en rasp ze.

Doe ze dan in een kom samen met de gemalen kaas en de olijfolie.

Snij de rode ui in ringetjes en pers het teentje look uit en voeg beiden toe.

Kruid met peper en zout en meng alles goed ondereen.

Vet een ovenschotel of grote ovenvaste pan in en kieper het mengsel er in. Met de achterkant van een lepel duw je alles goed aan en maak je alvast 5 ‘kuiltjes’ waar je straks de eitjes gaat indoen.

Schuif de schotel de oven in en bak ongeveer een 20-tal minuutjes.

Haal de schotel er uit en laat voorzichtig de eitjes één voor één in de kuiltjes vallen.

Schuif de schotel nog 5 minuutjes terug de oven in.

Net voor het serveren strooi je er de peterselie over.

Lekker met een fris slaatje erbij.

Blogpost in fijne samenwerking met Bio Mijn Natuur.