Lekker herfstig, deze smakelijke quiche met witloof, spekjes en roquefort.
De room zorgt mee voor een smeuïge vulling en de roquefort geeft deze makkelijke quiche een heuse smaakboost!
Heerlijk ook met een fris slaatje er bij.
Klinkt allemaal goed?
Get cooookin’!
Wat heb je nodig?
1 rol bladerdeeg, 4 stronkjes Belgisch witloof, een klontje boter, 150 gr gerookte spekblokjes, 200 gr witte champignons (gesneden), 1 eetlepel pittige mosterd, 4 eitjes, 250 ml lichte culinaire room (Campina), peper en zout, nootmuskaat, tijm, oregano, twee eetlepels amandelschilfers, 50 gr roquefort
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 180 graden. (warme lucht)
Snij de harde kern onderaan je witloof weg en halveer je stronkjes.
(of in kwartjes wanneer het echt dikke stronken zijn)
Bak ze in de pan in een klontje boter tot ze zo goed als gaar en mooi gekleurd zijn.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Zet dan even opzij om uit te lekken.
In een mengkom kluts je dan de eitjes en voeg je de room en de mosterd toe en je mengt even alles dooreen.
Kruid met peper en zout, tijm en oregano.
Bak dan in een pan de spekjes en wanneer die bijna gebakken zijn, voeg je de gesneden champignons even toe om kort mee te bakken.
Vet een ronde ovenschotel lichtjes in en rol er het bladerdeeg in uit.
Prik de bodem een paar keer in met een vork.
Leg er een bakpapier in met wat gewicht op (bv bakbonen) en bak de bodem even blind voor een 5-tal minuutjes.
Haal de bodem terug uit de oven en verdeel de stronkjes witloof (die je even hebt laten uitlekken) over je quiche. Verdeel dan de spekjes en champignons er over en kieper room-eimengsel er over.
Je schuift de quiche de oven in voor een goeie 25 à 30 minuten.
5 minuutjes voor de quiche klaar is brokkel je er nog de blauwe kaas over samen met wat amandelschilfers.
Je serveert met een fris slaatje.
Smakelijk!!
Blogpost in immer-fijne samenwerking met Campina.