Wij zijn wel van de ‘gezellige lekkere lunchkes’ hier thuis. 😉
Een lekker slaatje, een croqueske… het komt hier vaak op tafel. (in het weekend dan toch)
Dit knapperige Turks brood met romige kruidenkaas, gerookte zalm, frisse avocado en granaatappelpitjes is heerlijk als lunch en… zo klaar!
Waar wacht je nog op?
Easy!
Wat heb je nodig? (4 personen)
1 Turks brood (vers of om af te bakken, zoals ik deed), 1 potje kruidenkaas (150 gr.), handjevol rucola, 200 gr gerookte zalm, 3 eetlepels granaatappelpitjes, 2 avocado’s, chilivlokken, sap van een halve citroen, handjevol kiemgroentjes (optioneel), peper
Hoe ga je te werk?
Je bakt eerst het Turks brood even af in de oven. (kijk op de verpakking voor instructies)
Wanneer het een beetje afgekoeld is (zot goe wanneer het nog een beetje warm is!),
snij je het middendoor met een broodmes zodat je een onder- en een bovenhelft hebt.
Besmeer de onderste helft rijkelijk met de kruidenkaas en verspreid er de plakjes zalm over.
Strooi er de rucola over.
Ontpit de avocado’s en snij ze in schijfjes.
Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met de chilivlokken.
Leg de avocado op de rucola.
Strooi er de granaatappelpitjes en de kiemgroentjes over.
Besprenkel met nog wat citroensap en kruid met wat zwarte peper.
Leg het deksel er terug boven op.
Beetje aandrukken en in 4 stukken snijden.
Serveer eventueel nog met een extra slaatje.
Smakelijk!