Le Creuset is al jaren een trouwe partner in mijn keuken.
Dit najaar lanceert het bekende merk o.a. de prachtige nieuwe kleur ‘nectar’ die hun al zéér uitgebreide gamma komt versterken.
Ik kreeg een mooie stoofpan in deze laatste kleur toegestuurd van de lieve mensen van Le Creuset en bereidde er meteen een heerlijk ‘comfort food’ gerechtje in: orzo met courgette, tomatensaus en gehaktballetjes.
Receptje is super lekker Γ©n easy (zoals alles hier bij Roeckiesworld).
Maar is er meer!
Ik mag namelijk één stoofpot in nectar (24 cm) weggeven aan één van jullie, samen met nog een nectar lepelhouder én een onderzetter in azur blauw.
Hoe cool is dat!
Simpelweg hieronder of op Instagram (@roeckiesworld) een leuke reactie achterlaten en dan maak je kans dat dit prachtige pakket jouw kant uitkomt!
Meedoen kan vanaf nu (15 september 2023, 7u.) tot en met zaterdag 30 september 2023 om 15 u..
Wat heb je nodig? (4p.)
300 gr Orzo, 400 gr gemengd gehakt, 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels parmezaan (+ extra voor achteraf), 3 teentjes look, 3 sjalotjes, 1 courgette, 450 ml passata, 350 ml kippenbouillon, peper, zout, 1 theelepel paprikapoeder, scheutje room of 1 goeie eetlepel mascarpone, olijfolie
Hoe ga je te werk?
Je maakt eerst de gehaktballetjes door het gehakt te mengen met het ei het paneermeel, peper, zout, paprikapoeder, 2 geplette teentjes look, 2 eetlepels parmezaan en 1 gesnipperd sjalotje.
Wanneer je alles goed onder mekaar gemengd hebt, rol je er balletjes van.
Groot of klein, whatever you want.
In je stoofpot stoof je eerst twee gesnipperde sjalotjes aan samen met een geperst teentje look in een beetje olijfolie.
Snij de courgette in blokjes of schijfjes en stoof mee aan. Kruid al wat met peper en zout.
Wanneer de courgette zo goed als gaar is, voeg je de orzo toe en bak die een paar minuutjes mee aan.
Wel even bijblijven en af en toe goed omroeren zodat het niet aanbakt.
Voeg dan de passata en de kippenbouillon toe, deksel op je stoofpot en alles 15 minuutjes op een zacht vuurtje laten sudderen. Opnieuw af en toe omroeren zodat de orzo niet aan je bodem plakt. Beetje water toevoegen indien nodig.
Bak ondertussen de balletjes mooi bruin in wat olie of bakboter in een koekenpan.
Wanneer de orzo zo goed als gaar is, voeg je de room of de mascarpone toe.
Nog even doorwarmen, de balletjes erbij voegen en serveren met wat verse koriander en parmezaan.
Lekker!
En geef toe, HOE MOOI is deze nectar stoofpot van Le Creuset??
Succes met de give-away, hΓ©.
En smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Le Creuset Belux.