Soms wil je gewoon iets lekkers, iets dat snel klaar is, zonder al te veel ‘poeha’, toch?
Deze heerlijk eenvoudige kruimelcake met blauwe en witte druiven is snel klaar én ideaal als tussendoortje of gewoon lekker bij de koffie.
Waar wachten jullie dus nog op?
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig?
Voor het deeg en de topping: 200 gr zelfrijzende bloem, 120 gr koude boter (in blokjes), 1 eetlepel kristalsuiker, 2 eetlepels lichtbruine suiker, 1 eetlepel kandijsuiker, 1 theelepel bakpoeder, snuifje zout, 1 losgeklopt (groot) ei, 1 scheutje vanille extract, 4 eetlepels havermout
Voor de vulling: 300 gr druiven (mix van blauwe en witte, liefst ontpit, maar hoeft niet), 1 theelepel maïzena, sap van een halve citroen, 2 eetlepels kristalsuiker
Hoe ga je te werk?
Ik gebruikte voor deze kruimelcake een bakvorm van ongeveer 14 op 25 cm.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Met een houten lepel meng je eerst de bloem en de 3 soorten suiker met het bakpoeder en het zout in een kom.
Voeg dan de koude boter in blokjes toe en verkruimel alles met je vingers.
Voeg het losgeklopt ei en het vanille extract toe en meng alles tot een mooi samenhangend deegje.
Neem ongeveer 2/3 van het deeg en duw het met je vingers in een met bakpapier beklede bakvorm.
Meng in een andere kom de druiven (ik halveerde sommige, niet allemaal) met de maïzena, het citroensap en de kristalsuiker.
Kieper dit mengsel op je deeg in de bakvorm.
Meng nu de havermout met het overgebleven deeg en verkruimel het over je vulling.
Schuif de oven in en bak voor een goeie 40 minuten.
Smakelijk!