Heerlijk toch,

zo’n zomerse salade waar je eigenlijk bijna niet meer hoeft te doen dan alles wat bij mekaar te gooien?

Deze salade van vandaag vraagt inderdaad héél weinig voorbereiding en is echt… top!

Kwam hier de laatste weken dan ook al vaak op tafel en steeds tot grote tevredenheid van mijn huisgenoten én gasten.

Super lekker met die gegrilde groenten erbij.

Klaar?

Maken maar deze!

Wat heb je nodig? (4 personen)

1 zak gemengde salade (ik gebruikte gewoon een ‘zak’ met o.a. veldsla, spinazie en rode biet, 150 gr.), 1 lente-ui, 1 courgette, 1 aubergine, een paar mini-paprika’s, 500 gr. gnocchi, 2 avocado’s, 150 gr biologische hummus, blokjes feta of witte kaas in kruidenolie (1 glazen potje, ongeveer 350 gr.), peper, zout, chilivlokken, provencaalse kruiden, paar takjes koriander, sap van een halve citroen

Hoe ga je te werk?

Je snijdt eerst de courgette in schijfjes of slierten, de aubergine in schijven en de paprika in ringetjes.

Gril ze allemaal in wat olijfolie tot ze mooi zacht zijn.

Kruid ze met peper, zout en wat provencaalse kruidenmix. Zet even opzij.

Doe de gnocchi in een hapjespan en bak deze mooi bruin aan in wat olijfolie.

En nee, ik kook de gnocchi dus niet.

Zet ook even opzij.

Snipper de lente ui.

Je neemt dan een grote schaal en mengt de sla, de gesnipperde lente ui, de gegrilde groenten en de gebakken gnocchi door mekaar.

Voeg de witte kaasblokjes toe samen met een paar lepels van de kruidenolie.

Meng door de salade.

Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en snij in reepjes. Strooi er wat chilivlokken over en leg ze over je salade.

Besprenkel je salade nog met het citroensap en verdeel een paar stevige lepels hummus over de schotel.

Werk af met de koriander.

Je gegrilde groenten en je gebakken gnocchi mogen trouwens best nog wat lauwwarm zijn, geen probleem.

‘Zot goe’ dit en

de zon op je bord!

Smakelijk, hé!