Jullie zagen al op mijn Instagram-account dat ik ondertussen grote fan geworden ben van de makkelijke Classic Mixen van Avevewinkels.
Door deze desemdeegmixen samen te voegen met een zakje ‘actieve starter’ (ook bij Aveve te verkrijgen), water en zout maak je een écht lekker desemdeeg- én brood.
Je volgt daarvoor gewoon héél eenvoudig de aanwijzingen op de verpakking.
Zowel Eva en ik als de kids zijn dol op deze broden.
Je hebt er trouwens heel wat verschillende soorten in (rogge, durum, spelt…).
Ben je op zoek naar een lekker en licht brunch- of lunchgerechtje?
Dan is deze zuurdesemtoast met tuinbonen- en muntspread pérfect voor jou!
Klaar?
Here we go.
Wat heb je nodig?
paar sneetjes desembrood, scheutje olijfolie, 250 gr tuinbonen (ik nam er nu uit de diepvriezer), paar muntblaadjes (stuk of 5), paar takjes krulpeterselie, peper en zout, scheutje water, sap van een halve citroen, 1 teentje knoflook (geplet), paar reepjes geroosterde paprika (ik kocht gewoon een potje), half blokje feta, handjevol kiemgroenten
Hoe ga je te werk?
Je maakt het desembrood zoals op de verpakking van de Classic Mix staat aangegeven.
Easy!
Nadat het gebakken en afgekoeld is, snij je dikke sneetjes brood er af die je lichtjes toast.
Je maakt de tuinbonen- en muntspread super makkelijk door eerst de tuinbonen gaar te koken. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Ik ontdeed ze nadien dan nog van hun schilletje, maar dat hoeft daarom niet echt.
Je doet de tuinbonen in de blender samen met het geplette teentje look, de muntblaadjes, de peterselie, het citroensap en peper en zout. En mixen maar!
Voeg een scheutje water en olijfolie toe.
(Hoeveel precies hangt af van hoe smeuïg of lopend/vast je je jouw spread wil.)
Je besprenkelt dan je toast met wat olijfolie en smeert een dikke laag van de tuinbonen- en muntspread er op.
Je werkt af naar keuze.
Ik ging voor een paar reepjes geroosterde paprika, blokjes verkruimelde feta en wat kiemgroenten.
Zaaalig lekker!
Smakelijk.
Blogpost in fijne samenwerking met Avevewinkels.