Maart is de ‘veggie month‘, wat betekent dat ikzelf probeer nog nét iets meer lekkere veggie gerechtjes op tafel te toveren hier thuis dan anders.
Nu, we zijn sowieso al ‘flexi’ hier, wat betekent dat we in principe tijdens de week al zo veel mogelijk vegetarisch eten en in het weekend komt er dan al eens een lekker (liefst lokaal) stukje vlees (of vis) op tafel.
De veggie tortillawraps van vandaag zijn geïnspireerd op een receptje dat ik op de site van Collect and go terugvond (ja, daar vind je heel wat inspiratie terug ;-)) en ik maakte er een eigen versie van.
Handig trouwens dat je – wanneer je een lekker receptje op die site vindt, je in één klik de nodige ingrediënten aan je winkelmandje kan toevoegen. EASY!
Deze tortilla wraps uit de oven zijn lekker, simpel en waren alvast een ongelooflijk grooooote hit hier thuis!
Klaar?
Get cookin’!
Wat heb je nodig?
4 volkoren tortillas, 1 ui, 1 gele paprika, 1 teentje look, 200 gr verse bladspinazie, 1 blikje tomatenblokjes (400 gr), 1 potje witte bonen in tomatensaus (350 gr), 1 blikje chili of rode kidneybonen (300 gr), witte rijst, 150 gr gemalen kaas, kaneel, kurkuma, paprika, peper en zout, verse peterselie
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden.
Snipper de ui en fruit ze aan in een hapjespan samen met een geplet teentje look.
Snij de paprika in blokjes en voeg toe. Stoof mee aan.
Wanneer de paprika al wat gegaard is, voeg je de tomatenblokjes toe.
Je laat er dan de spinazie in slinken en voegt dan nadien nog de chilibonen en de witte bonen toe.
Laat alles mooi samen even verder sudderen.
Kruid goed met peper, zout en een snuifje kaneel, paprika en kurkuma.
Leg de wraps open en doe er een paar scheppen van je bonen- spinaziemengsel op.
Rol de wraps voorzichtig op en leg ze in de ovenschaal.
Strooi er de gemalen kaas over.
Schuif de schaal nog een kwartiertje de oven in terwijl je de rijst kookt.
Serveer alles samen met nog wat peterselie die je er over strooit.
Smakelijk!
Blogpost in fijne samenwerking met Collect and go!