Vooraleerst: aan iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar.

Dat 2023 jullie àlle goeds brengen mag.

Deze feestelijke, maar héél eenvoudige rolbiscuit is super makkelijk te maken (echt een basisreceptje dit!) en klaar in no-time!

Ik vulde hem met confituur van zwarte kersen en smeerde er een dikke laag lekker volle slagroom van Campina op. Afwerken deed ik met geroosterde amandelschilfers.

Zalig lekker!

Heel wat mensen hebben soms ‘schrik’ om deze te maken omwille van het oprollen, maar valt reuze mee hoor, lees maar verder.

En met deze eerste blogpost van 2023 is het nieuwe bakseizoen officieel geopend!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig?

5 eitjes, 100 gr kristalsuiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 150 gr confituur (naar keuze, ik gebruikte zwarte kers), 150 ml volle room, 2 eetlepels poedersuiker, handjevol amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Verhit de oven tot 200 graden.

Klop de 5 eitjes samen met de kristalsuiker tot een schuimige massa.

Zeef er dan de zelfrijzende bloem over en spatel deze er luchtig door.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en kieper het deeg er op. Strijk het wat egaal met een spatel en schuif de oven in voor 8 minuten. (niet té hard laten bakken, want dan heb je meer kans op barsten)

Haal dan de biscuit uit de oven en kieper het deeg op een (propere) natte handdoek. Sommigen bestrooien deze eerst met suiker maar dat doe ik niet.

Verwijder voorzichtig het bakpapier.

Snij de randen eventueel wat bij en besmeer met de confituur.

Rol dan voorzichtig de cake op en leg hem op een schotel.

Rooster de amandelschilfers in een bakpannetje. (zonder vetstof en best er bij blijven, want kan héél snel gaan)

Klop vervolgens de room op met de poedersuiker en smeer deze over je rolbiscuit.

Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Eventueel nog wat extra poedersuiker er over en…

smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Campina.