Dit eenvoudige , maar feestelijke voorgerechtje werd met héél véél smaak opgegeten hier thuis door mijn huisgenoten.

Lekker creamy én eenvoudig te bereiden.

En geef toe, een kerstfeestje zonder één of ander vorm van ‘videeke’, dat kàn toch niet, hé. 😉

Bij deze dus.

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4 p.)

4 bladerdeeg pasteitjes (al dan niet zelf gemaakte), 200 gr witte champignons, 1 kg mosselen, 150 ml droge witte wijn, 100 gr gepelde grijze garnalen, 150 gr gepelde rivierkreeftjes, 200 ml visbouillon, 150 ml kookroom (Campina is my favourite!), scheutje citroensap, bloem, boter, zwarte peper en zout, mosselkruiden, bosje peterselie

Hoe ga je te werk?

Maak de mosselen schoon en kook ze gaar in een kookpot met een goeie scheut wijn.

Zorg ervoor dat ze goed gekruid zijn (mosselkruiden of een andere kruidenmix), maar groentjes toevoegen hoeft hier niet.

Haal de mosseltjes nadien uit hun schelp en zet ze even opzij. Hou een paar lepels van het kookvocht bij.

Verwarm de oven tot 180 graden en schuif je pasteitjes een paar minuten de oven in tot ze goed warm zijn.

Maak ondertussen je saus door een klontje boter te verhitten in een kookpan.

Voeg twee lepels bloem toe en roer zodat deze niet aanbakt.

Giet er dan – terwijl je blijft kloppen/roeren – langzaam de visbouillon bij.

Giet er een flinke scheut kookroom bij en nog wat kookvocht van de mosselen en laat eventjes doorkoken.

Snij dan de champignons in schijfjes en stoof ze even apart aan in wat boter. Voeg wat citroensap toe.

Voeg dan de mosselen, de rivierkreeftjes, de garnalen en de champignons toe aan je saus en warm alles mee door. Kruid nog met peper en zout, volgens eigen smaak.

Haal de koekjes uit de oven en vul ze met de warme visvulling.

Snipper wat peterselie en strooi deze er nog over.

Afwerken deed ik nog met het klassieke schijfje citroen én een versgebakken bladerdeegkerstboompje (ipv het ‘hoedje’).

Smakelijk!