Het dessert is voor mij – en ik vermoed niet alleen voor mij – nog steeds hét hoogtepunt van elk diner of etentje.
Dit eenvoudige – Italiaanse – dessert zal je gasten ongetwijfeld verblijden!
Eva en ik mochten onlangs Italia Autentica bezoeken in Drogenbos.
Een grote familiezaak boordevol lekkere, Italiaanse producten. En geloof me, ze hebben echt alles!! Wijnen (fantastische selectie!), kazen, verse vleesjes waaronder die overheerlijke Italiaanse worsten met venkel!!, pasta (of course), koffie, zoetigheden en zo veel meer!
De keuze aan panettone’s in december alleen al is de moeite om daar eens een bezoekje te brengen.
Ik kocht er o.a. een pak canoli die ik besloot te gebruiken in mijn feestmenu.
Een cannolo is een traditioneel gebakje en dessert uit Sicilië, gevuld met ricotta.
Ik koos vandaag voor een vulling van ricotta, sinaasappelzeste en chocolade.
Zalig!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 grote of 8 kleinere canoli, 250 gr ricotta, 1 theelepel sinaasappelextract, zeste van 1/2 sinaasappel, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel kristalsuiker, 150 gr. chocolade
Hoe ga je te werk?
Smelt de helft van de chocolade au bain marie en dop er de randjes van de canoli zachtjes in.
Leg ze even op een bakpapiertje.
Meng dan de ricotta met het sinaasappelextract, de zeste en de vanille- en gewone suiker.
Rasp de rest van de chocolade erover en meng.
Vul een spuitzak met het ricottamengsel en spuit het langs twee kanten in de canolo.
Nog wat poedersuiker er over en… klaar!
Zo eenvoudig maar zo feestelijk én zo lekker!
Trust me. 😉