Met al dat regenweer van de afgelopen dagen, had ik (én mijn huisgenoten) zin in weer eens échte ‘comfortfood’.
Deze zalig lekkere (maar zeer eenvoudig te bereiden) creamy pasta met kippengehakt, courgette en champignons was een grote hit hier thuis! En ik durf wedden dat dit bij jou thuis niet anders gaat zijn.
Ik gebruikte deze keer de lichte culinaire room (4% vet) van Campina en die paste perfect bij dit pastagerechtje!
Klaar?
Get cooking dan maar!
Wat heb je nodig? (4 p)
500 gr pasta, 400 gr kippengehakt, 2 teentjes look, 2 sjalotjes,1 courgette, 250 gr champignons, 250 ml lichte culinaire room (4% Campina), 100 gr geraspte parmezaanse kaas, peper en zout, chilipoeder
Hoe ga je te werk?
Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water. Giet af en zet even opzij.
Plet de teentjes look en fruit ze samen met de gesnipperde sjalotjes aan in wat olie in een grote hapjespan.
Bak het kippengehakt mee aan.
Snij de courgette in schijfjes en stoof mee aan in de pan.
Nadien snij je de champignons in schijfjes en stoof je ook die mee aan.
Kruid goed met peper en zout en doe er wat chilipoeder over. (kan je weglaten, indien gewenst)
Wanneer alles zo goed als gaar is, voeg je de room en de helft van de parmezaanse kaas toe en je schept alles goed door.
Dan voeg je de pasta nog toe en laat je die even opnieuw mee doorwarmen.
Serveer met nog wat extra parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Blogpost in altijd-fijne samenwerking met Campina.