Weekend!
Daar horen steevast een paar lekkere, zelfgebakken zoetigheden bij. Toch?
En natuurlijk ook een lekker kopje koffie van Koffie Kàn.
Koffie kan is een artisanale koffiebranderij in Wenduine waar enkel de beste bonen geroosterd worden.
Ik heb er nu een hele leuke samenwerking mee en test met plezier hun koffie uit de komende maanden. Happy me!
Koffie Kàn koffie wordt trouwens geteeld en verwerkt met respect voor de natuur en de koffieboer.
Koffie Kàn gaat voor zachtaardige, verkwikkende artisanale koffie op basis van 100% Arabica-koffiebonen.
De chocolade-pecantwists en de confituurbuns van vandaag zijn snelle, makkelijke én superlekkere treats bij je koffie!
(op hun lekkerst wanneer nog een klein beetje warm!)
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig voor de chocoladetwists?
2 rechthoekige plakken bladerdeeg, 5 eetlepels chocoladepasta, 1 ei, handjevol gehakte pecannoten, poedersuiker
Hoe ga je te werk?
Je rolt één plak bladerdeeg uit en besmeert deze rijkelijk met de chocopasta.
Je hakt de pecannoten fijn en strooit ze over de chocopasta.
Je rolt dan de andere lap deeg uit en legt deze voorzichtig bovenop de andere.
Met een pizzasnijder snij je lange repen van ongeveer 2 à 3 cm.
Je draait dan telkens elke ‘strip’ een paar keer om en legt ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Je smeert ze in met een geklutst eitje.
Je bakt de choco-pecantwists op 200 graden voor een 12-tal minuutjes of tot mooi bruin.
Bestrooi nog met poedersuiker en… smakelijk!
Een variant op deze chocolade en pecantwists zijn deze ‘confituurbuns‘.
Zelfde principe als hierboven, dus ook twee lappen bladerdeeg op mekaar leggen, alleen vervang je hier de chocopasta en de pecannoten door confituur.
Ik ging voor de lekkere frambozenconfituur van Bonne Maman met wie ik een leuke samenwerking had ter gelegenheid van moederdag.
Je ziet op de foto hieronder dat ik nog steeds het deeg in repen snijd, maar nu een iets bredere, die ik dan nog eens in drie snij.
Het bovenste stukje laat ik ‘vastzitten’ omdat dit makkelijk werkt.
Je ‘vlecht’ dan de drie repels en maakt er een kransje van.
Insmeren met ei en er wat amandelschilfers over strooien.
Baktijd is hier best wat langer, reken toch op een half uurtje.
Enne… ook lekker hoor, deze!
Ik neem dan nu eerst nog een kopje koffie, hé. 😉