Het zomerse weer – gecombineerd met zeer drukke tijden voor mij momenteel zo eind van de zomer/opstart nieuwe schooljaar – vraagt gewoon om lekkere, lichte én bovenal màkkelijke gerechtjes.

Deze heerlijk eenvoudige salade met scampi, appel en de belegen salade strips van Brugge Kaas (nieuw in hun assortiment!) beantwoordt volledig aan die criteria en is gewoon… top!

Onmiddellijk fan van die kaasstrips trouwens. Dezelfde goeie smaak én gewoon zo over je salade te strooien.

Handig!

Wat heb je nodig? (2 personen)

1 zakje gemengde sla, geraspte wortelslierten,1 grote tomaat, 1 appel, 12 scampi, 1 theelepel currypoeder, handjevol nootjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, sap van een halve citroen, 1 theelepel honing, peper en zout, 150 gr. Brugge saladestrips (belegen)

Hoe ga je te werk?

Je maakt eerst de dressing door de olijfolie te mengen met de mosterd, de honing, het citroensap en peper en zout.

Je bakt dan de scampi aan in een klein beetje olie en voegt een theelepel currypoeder toe. Mooi aanbakken.

Je snijdt de tomaat in blokjes en raspt de geschilde appel.

Je verdeelt de sla en de wortel over twee diepe borden.

Je voegt de tomatenblokjes, de geraspte appel, de gebakken scampi en de saladestrips toe.

Afwerken met de dressing en een paar fijngehakte nootjes, even alles nog door mekaar mengen en klaar!

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Brugge Kaas.