Dat ik fan ben van lekkere, lokale producten, dat wisten jullie al.

De winkel van Hoeve De Ploeg in Blauberg (Herselt) is zo’n plek waar je de lekkerste ambachtelijke hoevezuivelproducten kan terugvinden. I like!

Ik was er al eerder voor de blog.

Het verhaal van dàt bezoek kon je hier al lezen.

Hoeve De Ploeg is een melkveebedrijf met aandacht voor de natuur en het dierenwelzijn. Ze gebruiken geen kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. De koeien staan in een zeer lichte serrestal en lopen vanaf het voorjaar binnen en buiten.

Van de melk wordt ambachtelijke hoevezuivel gemaakt.

Toppers zijn hier zeker de verse melk, de yoghurt, de rijstpap en het roomijs!

Deze keer was ik echter op zoek naar kaas.

En laat Hoeve De Ploeg daar nu nét een heel assortiment van hebben. Ik koos ervoor om met hun heerlijke mosterdkaas aan de slag te gaan en deze te gebruiken voor mijn ‘briochetoast de-luxe‘.

Pérfect als lunch of bij de brunch.

Je kan ook makkelijk variëren in ingrediënten, naargelang wat je nog in huis hebt.

Klaar? Here we go!

Wat heb je nodig?

2 sneetjes briochebrood, 1 eitje, 1 plak mosterdkaas (dikker gesneden), 2 schijfjes tomaat, handjevol champignons, citroensap, klontje boter, 2 à 3 sneetjes spek, handjevol waterkers, 1 eetlepel mayo, 1 eetlepel mosterd, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Eerst bak je het spek (gezouten of gerookt, what you want!) lekker crispy in je oven of in een pan en zet het even opzij.

Dan snij je de champignons in schijfjes en je stooft ze aan in wat boter. Sprenkel er wat citroensap over en kruid met wat peper.

Snij een paar schijfjes tomaat.

Maak het sausje door één eetlepel mayo te mengen met één eetlepel mosterd en een klein scheutje citroensap.

Je toast dan de sneetjes briochebrood in een pan.

Met een ronde steekvorm maak je eerst een opening in één van de twee sneetjes. (het stukje dat je uitsteekt toast je gewoon mee, niet weggooien, hé! ;-))

Je breekt een eitje in de gemaakte opening en laat het eitje in de pan met een deksel op gaar worden terwijl je brood verder toast. Doe wat peper en zout op het ei.

Dan is het tijd om je ‘briochetoast de-luxe’ samen te stellen.

Je begint met het onderste sneetje op een bord te leggen en er de mosterdmayo op te smeren. Daarbovenop de schijfjes tomaat, de gestoofde champignons en het crispy spek.

Snij de randjes van je plakje mosterdkaas (ik liet het wat dikker snijden voor een extra-cheesy effect) en leg het over je spek op je toast.

Zet je grill even op en schuif dit onderste sneetje zo onder de grill totdat je kaas mooi gesmolten is.

Haal de toast uit de oven en leg er een paar blaadjes waterkers op.

Als laatste leg je dan voorzichtig nog het sneetje met het ei erbovenop.

Doorsnijden en… smullen maar! Zo lekker deze combi!

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Melkmoment/Lekker van bij ons.