Lekker zomers weer vraagt om een lekker, fris, zomers dessertje. Toch?
Deze heerlijk zachte ‘limoencheesecake in een glaasje’ afgewerkt met kletskoppen van Jules Destrooper is gewoonweg dé perfecte afsluiter van je zomers etentje of BBQ.
Natuurlijk op basis van twee van mijn favoriete Campina producten: de 100% volle room én de magere verse kaas. Lekker!
Zelf maken? Doen!
Hier thuis werd het alvast heel erg gesmaakt.
En it’s SO easy. 😉
Wat heb je nodig? (voor zeker 6 glaasjes)
250 gr magere verse kaas van Campina, 250 ml volle room van Campina, 125 gr mascarpone, sap van een halve en zeste van twee limoenen, 2 eetlepels kristalsuiker, paar kletskoppen (of andere koekjes)
Hoe ga je te werk?
Je breekt een paar kletskoppen in stukjes en verdeelt ze over de bodem van je glaasjes.
Je klopt de room op samen met de suiker en je mengt er de verse kaas, de mascarpone, het limoensap en de zeste van 1 limoen onder. Alles moet mooi één smeuïg geheel worden.
Je verdeelt het kaasmengsel over je glaasjes en je raspt er nog wat extra zeste over.
Je laat de glaasjes een paar uurtjes opstijven in de frigo.
Afwerken doe je nog met een kletskopje.
Smakelijk!
Blogpost in altijd – fijne – samenwerking met Campina.