Ik mocht van Aoste (Altijd bereid om beter te doen) enkele producten uit hun nieuw ‘plus’ gamma proeven.
Aoste Plus bevat minder vet maar heeft nog steeds die heerlijke Aoste smaak. Om nog meer te genieten dus!
Naast verschillende soorten charcuterie zitten er ook gegrilde kipstukjes in het assortiment en laat die nu net de perfécte metgezel van mijn lekkere zoete aardappelwafeltjes zijn.
Zin in een zalig lekkere lunch?
Lees dan maar snel verder!
Wat heb je nodig? (ongeveer 10 wafeltjes)
voor het deeg: 160 gr speltbloem, 400 gr zoete aardappel, 1 ei, 4 eetlepels Solo vloeibaar, 150 ml melk, 1 theelepel bakpoeder, snuif zout
voor er bij: gegrilde kipstukjes (Aoste +), avocado, citroensap, ricotta, peper en zout, chili flakes, tuinkers en kiemen, scheutje olijfolie
Hoe ga je te werk?
Schil de zoete aardappels (in mijn geval twee) en snij ze in blokjes.
Kook ze gaar in water.
Maak ondertussen het eerste deel van je beslag door de bloem, het bakpoeder, het ei, de Solo, de melk en het zout in een blender te mixen.
Giet de zoete aardappel af en pureer ze tot een papje. Voeg toe aan de rest van je deeg en blend alles nog éénmaal.
Verhit je wafelijzer en doe twee scheppen van het deeg er op.
Bak je wafels mooi bruin.
Breng de ricotta op smaak met peper en zout.
Schil de avocado en snij in plakjes. Besprenkel met citroensap.
Leg twee wafels op een bord en spuit toefjes ricotta op en rond je wafels.
Verspreid enkele gegrilde kipstukjes over je bord en leg er een halve avocado bij.
Werk af met de tuinkers en de kiemen en een klein scheutje olijfolie. Als laatste strooi je nog wat chili flakes over je bord.
Lekker!!
Blogpost in smakelijke samenwerking met Aoste.