Grote kaasliefhebber, die Roeckie.
Dat wisten jullie ongetwijfeld al. 😉
Helemaal blij dus dat Maredsous Kazen me vroeg om dit jaar met hen samen te werken!
Een vertrouwd merk in mijn keuken hier thuis. Altijd lekkere én kwalitatief hoogstaande producten.
Deze knapperige kaasbroodjes met Fagotin zijn ideaal voor je Paasbrunch trouwens.
Fagotin, traditioneel gerijpt in de kelder van de Abdij van Maredsous heeft een unieke smaak en een smeuïge textuur.
Ik maakte deze kaasbroodjes met drie verschillende vullingen, namelijk met ei, prei en rauwe ham.
De lekkerste van de drie? Ik kan écht niet kiezen.
Wij vonden ze allemaal even lekker hier thuis. 😉
Nu jij nog!
Zelf bakken?
Bakkers klaar? Bakken maar!
Wat heb je nodig? (6 stuks)
6 plakjes bladerdeeg, 1 rol Maredsous Fagotin, 2 eitjes (hardgekookt), 1 eigeel, 1/2 stronk prei, klontje boter, 2 sneetjes rauwe hesp, 2 eetlepels sesamzaad, peper, zout, nootmuskaat
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Haal je plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat eventjes ontdooien.
Was de prei en snij in reepjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan.
Stoof de prei mooi gaar. Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat.
Snij de Fagotin in dikke plakjes.
Leg de bladerdeegplakjes op een met een bakpapier beklede bakplaat.
Leg op elk plakje 3 stukjes Fagotin (blijf van de randen weg).
Op twee bladerdeegplakjes leg je nu een gekookt eitje (in stukjes gebroken) over de kaas, twee keer een sneetje rauwe ham en twee keer een flinke schep van de gestoofde prei.
Rol nu het bladerdeegplakje voorzichtig over de vulling en druk goed aan.
Met een vork druk je de zijkanten goed samen.
Maak 3 insnijdingen in de bovenkant en smeer de bovenkant in met het eigeel.
Strooi er het sesamzaad over en schuif in de oven.
Na ongeveer een twintig minuutjes zijn je knappigere kaasbroodjes klaar.
Serveer nog half warm.
Smullen maar!
Blogpost in prettige samenwerking met Maredsous.