Lichtmis, dat betekent: pannenkoeken! Ah ja.
Deze keer echter geen klassieke pannenkoeken, maar een zalig fluffy ovenpannenkoek, de zogenaamde Dutch Baby. Blijkt trouwens helemaal niet ‘Dutch’ te zijn, maar Amerikaans… ;-)).
Ik gebruikte de volle verse kaas van Campina in mijn pannenkoekendeeg en serveerde mijn pannenkoek met gebakken appeltjes en peer. Lekker van bij ons dus.
En zooo makkelijk te maken deze!
Bakkers klaar?
Bakken maar!
Wat heb je nodig?
Voor de ovenpannenkoek: 100 ml melk, 100 gr verse volle kaas (platte kaas), 2 eitjes, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 scheutje vanille-extract, 100 gr bloem, snuifje zout, 1 klontje boter
Voor er bij: 1 appel, 1 peer, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneel, 1 klontje boter, takje munt, bloemsuiker
Hoe ga je te werk?
Je verwarmt de oven tot 220 graden.
Je schuift je gietijzeren pannetje er al in en laat het goed heet worden.
Ondertussen maak je heel simpel het beslag door alle ingrediënten in je blender (ik gebruikte of course mijn KitchenAid) te doen en het beslag goed te mixen.
Laat je beslag een kwartiertje rusten.
Haal de hete pan uit de oven (met een ovenwant!) en smelt er het klontje boter in.
Draai goed met je pannetje zodat de boter ook wat op de randjes zit.
Giet er je beslag in en schuif onmiddellijk terug de oven in.
Bak voor ongeveer 20 minuutjes.
Ondertussen schilde ik één appel en één peer en stoofde ze gaar in een klontje boter met een zakje vanillesuiker en een theelepel kaneel.
Bestrooi de ovenpannenkoek rijkelijk met bloemsuiker.
Serveer de Dutch Baby met het fruit en werk af met een blaadje munt of nog wat extra verse kaas.
Smullen maar!