‘Vuna?’, zeg je?
Ja, je leest het goed.
Vuna is het plantaardig alternatief van Garden Gourmet voor tonijn.
Vuna smaakt inderdaad écht als tonijn (mijn huisgenoten waren unaniem fan!) en is gemaakt op basis van erwteneiwitten.
Je kan het zowel in warme als koude gerechten verwerken. Handig!
Ik had zin in een lekkere Italiaanse bol met homemade tunasalad, euh, excuseer VUNAsalad en combineerde dat met een zalige, maar eenvoudige tomatensalsa.
Zin in?
Lees verder dan!
Wat heb je nodig?
2 Italiaanse bollen om af te bakken, 1 blikje Vuna, 2 eetlepels halfvolle yoghurt, 2 eetlepels mayo, 2 hardgekookte eitjes, handjevol rucola, 2 lente-uitjes, paar schijfjes komkommer, 2 tomaten, sap van een halve limoen, 1 halve rode ui, 1 flinke scheut olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, peper en zout, paar takjes dille voor de afwerking
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven tot 220 graden en bak de Italiaanse bollen af.
Laat ze eventjes afkoelen terwijl jij aan de slag gaat.
Maak eerst de tomatensalsa door de tomaten in kleine blokjes te snijden, de rode ui fijn te snijden en alles te mengen met de olijfolie, de rode wijnazijn en goed te kruiden met peper en zout.
Zet even apart.
Schep de Vuna recht uit het potje en meng met de yoghurt, de mayo, het limoensap en kruid goed met peper en zout.
Snipper de lente-uitjes fijn en meng ze eronder.
Snij de hardgekookte eitjes in groffe stukjes en meng ze onder de salade.
Neem dan de licht afgekoelde bollen en snij ze doormidden.
Beleg met wat rucola en een paar komkommerschijfjes.
Daarbovenop een flinke schep van de Vunasalade én een schep van de tomatensalsa.
Afwerken met een paar takjes dille en smullen maar!
Lekker!!!