Ik werd door the one and only Miss Leslie en cuisine uitgedaagd om als Mutti-ambassadeur een dessert te maken op basis van hun producten.

Een dessert met tomaat… een moeilijke opdracht!

Nu, jullie weten dat ik hier vooral zoete dessertjes post. De kinderen (en ikzelf) zijn dan ook best wel zoetebekken.

We geven het toe. 😉

@byevamaria daarentegen helemààl niet.

Zij gaat dus héél blij zijn met dit hartige dessertje, namelijk een homemade tomatenchutney.

Lekker bij een stukje knapperig brood en een brokje smaakvolle kaas.

En bovendien makkelijk zelf te maken.

In de zomer kan je zeker ook verse tomaten hiervoor gebruiken, maar nu zijn deze heerlijke kerstomaatjes uit blik pérfect hiervoor!

Wat heb je nodig?

1 blik Mutti kerstomaten, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels lichtbruine suiker, 1 halve rode ui, 1 halve rode peper, 1 cm verse gember (geraspt), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel smoked paprika, een paar gedroogde veenbessen, 1 appel (geschild en in kleine blokjes gesneden)

Hoe ga je te werk?

Heel eenvoudig.

Ik deed alle ingrediënten samen in een steelpannetje en bracht alles zachtjes aan de kook.

Ik liet alles twintig minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen tot alles mooi gaar en ingedikt was.

En… that’s it! Echt waar.

En zo lekker kruidig deze.

Zelf maken?

Doen!

Blogpost in smakelijk samenwerking met Mutti en Parlez.