Jullie weten ondertussen al dat ik het voorbije jaar trotse ambassadeur was voor @melkmoment.

Je zag in dat kader dit jaar dan ook al heel wat lekkere en makkelijke receptjes voorbijkomen hier op de blog.

Vandaag is de ster van het verhaal… boter!

Boter is een product dat ik als fervent hobbybakker natuurlijk heel vaak én graag gebruik.

Dit ‘brood in cakevorm’ zoals ik het noem, brengt voor mij de smaken en de sfeer van Kerst op tafel.

Moeilijk om maken?

Nee hoor, en je kan naar hartelust variëren met wat je er allemaal van vruchten en lekkers in doet.

En net zoals bij een écht brood, hét lekkerst om te eten met wat… boter er op.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig?

300 gr gewone bloem, 2 theelepels bakpoeder, 2 eitjes, 250 ml volle melk, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels lichtbruine suiker, 100 gr gesmolten boter, snuifje zout, 100 gr marsepein, 5 gedroogde abrikozen, 10-tal walnoten, 2 eetlepels parelsuiker, 3 eetlepels gedroogde veenbessen, 1 scheutje vanilleextract, 1 theelepel koekkruiden

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven op 180 graden.

Mix eerst de gesmolten boter met de lichtbruine en de vanillesuiker. Voeg er al mixend één voor één de eitjes aan toe. Voeg het scheutje vanilleextract toe.

In een andere kom zeef je eerst de bloem en voeg je er het bakpoeder, het zout en de koekkruiden aan toe.

Meng nu met een spatel de droge en de natte ingrediënten door mekaar.

Als laatste spatel je er nu de marsepein (in stukjes gesneden), de abrikozen (telkens in 4 gesneden), de walnoten (gehalveerd), de gedroogde veenbessen en de parelsuiker door.

Vet een cakevorm in en kieper het mengsel er in.

Bak voor ongeveer 35 à 40 minuten op 180 graden.

Lekker met wat boter, confituur of veenbessencompote.

Smakelijk!