We zijn in het Roeckiesworld Feestmenu 2021 aan het voorgerecht aanbeland.
(Hoewel je deze spicy schelpen met chorizo ook best als hoofd- of tussengerecht kan serveren, hoor.)
Geloof me, dit is een smaakbommetje dat je gasten zal doen achteroverslaan.
Hier thuis was alvast iedereen laaiend enthousiast.
Als Mutti-ambassadeur gebruikte ik natuurlijk de heerlijk zachte Passata en de smaakvolle Doppio (tomatenpuree/dubbel concentraat) in mijn gerechtje.
Blij te horen trouwens dat ik velen onder jullie al kunnen overtuigen heb van de unieke Mutti smaak én kwaliteit!
Wat heb je nodig? (4p.)
1 kg mosselen, 425 ml zachte Mutti passata, 3 theelepels Doppio (tomatenpuree), 1 rood pepertje, 2 sjalotten, 2 teentjes look, olijfolie, 100 gr straffe/sterke chorizo, lenteui, oregano, peper en zout
Hoe ga je te werk?
In een hapjespan fruit je eerst de gesnipperde sjalotjes aan in wat olijfolie samen met de geplette teentjes look.
Snij het pepertje in de lengte door, verwijder de pitjes en snij in stukjes. Stoof even mee aan.
Snij de chorizo in vrij dikke schijfjes (die ik dan nog eens in twee sneed) en bak even mee aan zodat de smaken zich goed vermengen.
Voeg de passata en de Doppio toe en laat even pruttelen.
Kruid goed met oregano, peper en zout.
Spoel ondertussen de mosselen en maak ze schoon.
Laat ze uitlekken en kieper ze in een ovenschotel (niet met gaatjes onderin).
Haal de saus van hert vuur en meng onder de mosselen. Strooi er al wat gesnipperde lente ui over.
Stel je stoomoven in op ‘Mosselen stomen’.
Ik stelde 99 graden en een 15-tal minuutjes in.
Nog geen kwartier later haal je je lekkere, dampende schotel mosselen uit oven.
Heb je geen stoomoven, dan zet je een mosselpot gewoon op het kookvuur, hé!
Serveer onmiddellijk in kleine kommetjes met nog wat gesnipperde lenteui en een leuk kerstbroodje.
(om je saus ‘op te soppen’, want zot goe dit!!)
Smakelijk!