Is er eigenlijk iets lekkerders dan gehaktballetjes in tomatensaus?
Nee toch?
Altijd een succes deze, bij groot én klein.
Voor deze versie maakte ik ze van lekker kippengehakt en combineerde ik ze met orzo (ook altijd een hit hier thuis!) én een zalig zacht tomatensausje met groentjes er in.
Als Mutti-ambassadeur probeer ik jullie de komende maanden op verschillende manieren namelijk te inspireren om met het ruime én smakelijke gamma van Mutti aan de slag te gaan.
Zin gekregen in deze comfortfood schotel?
Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4p.)
500 gr kippengehakt, 1 sjalotje, 1 eidooier, 3 eetlepels paneermeel, verse peterselie, 3 teentjes look, 1 theelepel komijn, 1 theelepel paprikapoeder, 1 klein bakje witte champignons, 1 rode paprika, peper en zout, 1 ui, provencaalse kruiden, 1 blik Mutti Polpa (425 ml), 350 ml Mutti Passata, 2 grote eetlepels mascarpone, 250 gr orzo, 150 gr geraspte cheddar
Hoe ga je te werk?
Kook de orzo zo goed als gaar in een 9-tal minuutjes.
(hij gaart nadien nog een klein beetje verder in de saus)
Maak de gehaktballetjes door het gehakt met een vork te mengen met de eidooier, het fijngesnipperde sjalotje, 3 eetlepels paneermeel, peper, zout, komijn, paprikapoeder, één teentje geplette look én wat fijngehakte peterselie.
Bak ze mooi bruin in de pan in een klontje boter en zet opzij.
Neem een grote hapjespan die ook de oven in mag nadien.
Maak daarin de tomatensaus door eerst een fijngesneden ui met twee teentjes look te fruiten in wat olijfolie.
Snij de rode paprika in reepjes en voeg toe.
Snij de champignons in plakjes en laat mee stoven.
Voeg dan de polpa en de passata toe, kruid goed met peper, zout, provencaalse kruiden en laat even goed sudderen.
Voeg de mascarpone toe en warm nog even mee door.
Giet de orzo af en meng deze onder de saus.
‘Duw’ de kippengehaktballetjes in de orzo en bestrooi rijkelijk met cheddarkaas.
Zet nog 10 minuutjes onder de gril in de oven.
Smakelijk!
Blogpost in leuke samenwerking met Mutti en Parlez.