Soms moet je al eens uit je comfortzone treden.
De Aziatische keuken is erg geliefd bij mij, maar ik voel me nooit zeker genoeg om er veel zelf mee aan de slag te gaan…
Nu ik beschik over de AEG SteamPro besloot ik toch eens mijn angsten te overwinnen en zélf wontons te maken.
Ik ben fan van de gebakken versie, dus bakte ik mijn wontons eerst kort aan vooraleer ze de stoomoven ingingen.
En mijn huisgenoten waren ‘impressed’ met het resultaat!
Voor herhaling vatbaar dus!
Wat heb je nodig? (zeker meer dan 30 wontons)
200 gr kippengehakt, 1 gesnipperde lenteui, 1 geplet teentje look, 1 theelepel ketjap manis, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sojasaus, snuifje kaneel, 15 gr verse gember (geraspt), wontonvellen (in de diepvries in de Aziatische supermarkt), peper en zout, scheutje zonnebloemolie
Hoe ga je te werk?
Haal je wontonvellen op tijd uit de vriezer.
Maak je gehakt aan door het te mengen met alle andere ingrediënten en kruiden.
Leg je wontonvelletje op een bebloemde ondergrond.
Zet een kommetje water klaar.
Maak telkens twee aaneensluitende randjes van het wontonvel nat met je vinger en leg een hoopje gehakt in het midden.
Plooi het vel nu over het gehakt zodat je een gevulde driehoekje bekomt en knijp bovenaan dicht.
Dit is natuurlijk maar één manier om deze te maken.
Ik experimenteerde ook nog met pakketjes (vond ik nog hét makkelijkst – maak de 4 randjes nat en plooi ze alle 4 naar binnen en knijp ze samen boven je gehakt), driehoekjes, ‘enveloppes’ enz.
Op het net vind je tal van manieren en vind je ongetwijfeld ook jouw favoriete manier.
Verhit wat zonnebloemolie in een pannetje en bak de gevulde wontons eerst kort mooi bruin aan beide kanten.
Stel de stoomoven (kan ook met een stoommandje) in op 99 graden en hoge vochtigheid en stoom de wontons nog een kleine 10 minuutjes.
Serveer onmiddellijk met wat sojasaus.
Heerlijk!
Blogpost in prettige samenwerking met AEG.