Pruimentijd!

Dit easy receptje is gebaseerd op mijn recept voor een appel of peren ondersteboven cake.

Dat vind je hier.

Ik vind deze combo met pruimen ook echt heerlijk, dat zuurtje van de pruimen met het zoete van de kandijsuiker… super lekker!

Klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

voor de bodem: 6 grote pruimen, 50 gr boter en 100 gr donkerbruine of kandijsuiker

voor het beslag: 150 gr boter, 120 gr kristalsuiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 3 eitjes, 1 theelepel vanille-extract, snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Was de pruimen, snij ze middendoor, verwijder de pit en snijd in partjes.

Leg een bakpapier op de bodem van een vaste bakvorm (26 cm) en vet de zijkanten lichtjes in.

Smelt in een steelpannetje de boter met de donkerbruine suiker en giet in je bakvorm.

Schik er de pruimenstukjes op.

Maak dan het beslag door eerst de boter goed te mixen met de suiker.

Voeg één voor één de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Voeg het vanille-extract toe.

Dan zeef je er de bloem boven en voeg je het snuifje zout toe.

Meng alles goed onder mekaar met een spatel.

Kieper het deeg voorzichtig over je pruimen en bak voor ongeveer 30 minuutjes.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Haal je taart uit de vorm door ze ondersteboven op een bord te zetten.

Smakelijk!