Ik zet mijn boeiende tocht doorheen het gamma van Campina verder met deze superlekkere en makkelijke blauwe bessen pannenkoekjes met halfvolle platte kaas.
Geloof me: om duimen en vingers bij af te likken!
Hier thuis alvast iedereen fan!
Ideaal als ontbijtje of gewoon als tussendoortje.
Ready? Get baking!
Wat heb je nodig? (10 pannenkoekjes)
130 gr zelfrijzend bakmeel, snuifje zout, 2 eetlepels lichtbruine suiker, 2 eitjes, 250 gr verse halfvolle kaas, snuifje kaneel, handjevol blauwe bessen, scheutje of twee melk
Hoe ga je te werk?
Meng in een kom de bloem met het zout, de suiker en de kaneel.
Kluts de eitjes en voeg toe. Meng met een garde.
Schep er dan de platte kaas bij en meng alles opnieuw.
Doe er een scheutje melk bij om het beslag ietsje vloeibaarder te maken.
Verhit een klontje boter (of olie) in je pan en schep er een klein schepje deeg in. Strooi dan de bessen er op.
(een 5 à 6-tal per pannenkoekje)
Bak eerst mooi bruin aan de onderkan en draai ze dan voorzichtig om met de bessen naar beneden.
Minuutje bakken en… smullen maar!
Lekker, hé?!
Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.