Zot van gnocchi!
Dit Italiaans gerecht, gemaakt van aardappel en tarwemeel, komt hier thuis dan ook vaak op tafel.
Je kan gnocchi makkelijk combineren met allerlei groentjes en veel meer dan dat én een smeuïg sausje hebben ze eigenlijk echt niet nodig.
Deze versie met spekjes, spinazie, champignons en zongedroogde tomaat is simpel en écht superlekker!
Dus… get cookin’!
Wat heb je nodig? (4 personen)
800 gr gnocchi, 1 ui, 2 teentjes look, 250 gr kastanjechampignons, 300 gr spinazie, 125 gr spekreepjes (gewone of veggie, wat je verkiest), 3 eetlepels mascarpone, 200 ml passata, 150 gr zongedroogde tomaten, 3 eetlepels parmezaan,
Hoe ga je te werk?
Breng een pot met ruim water aan de kook en kook de gnocchi.
(ze komen bovendrijven wanneer ze gaar zijn, ongeveer na twee à drie minuutjes)
Giet ze nadien af en laat ze uitlekken.
In een hapjespan stoof je de gesnipperde ui aan samen met de geperste look in wat olijfolie.
(wat ik soms doe is de olie gebruiken die in het otje van de zongedroogde tomaten zit)
Doe de spekblokjes (échte of veggie naargelang) erbij en bak mee aan.
Snij dan de kastanjechampignons in schijfjes en stoof mee.
Voeg dan 200 ml passata toe samen met 3 eetlepels mascarpone.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Voeg nog de zongedroogde tomaten en de gerapste parmezaan toe en kruid goed met peper en zout.
Voeg de gnocchi toe aan de saus en meng voorzichtig terwijl je alles nog even doorwarmt.
Serveer onmiddellijk met nog wat extra parmezaan.
Smakelijk!