Ik had een super fijne samenwerking met Galak, je weet wel ‘die van de witte chocolade’.
Al sinds mijn kindertijd fan van deze romige witte chocolade met een vleugje vanille-extract, dus ik ging maar al te graag aan de slag in de keuken met deze chocolade.
Moederdag vandaag, dus een lekker taartje leek me wel op zijn plaats vandaag.
Lekker ook met de frisse toets van limoen.
En no-bake, dus easy peasy!
Go for it, zou ik zeggen.
Wat heb je nodig?
300 gr spritskoekjes, 50 gr boter, 200 gr witte Galak chocolade, 2 gelatineblaadjes, 3 eitjes, 45 gr kristalsuiker, 300 ml room, zeste van 1 limoen, paar aardbeien en frambozen, paar blaadjes munt, snoepjes
Hoe ga je te werk?
Smelt de boter en doe deze samen met de spritskoekjes in de blender. Verkruimel en kieper in een ronde bakvorm. Duw goed aan met de achterkant van een lepel en maak een mooi opstaand randje.
Week de gelatineblaadjes in wat koud water.
Breek de chocolade in stukjes, smelt au bain marie en laat lichtjes afkoelen.
Laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes eerst nog wel in smelten.
Splits de eitjes en klop de eidooiers samen met de suiker op.
Voeg er de verder afgekoelde gesmolten chocolade met de gelatine aan toe.
Klop de room op en spatel er door. Doe hetzelfde met de eiwitten.
Rasp de zeste van de limoen er over en spatel nog een laatste maal alles door mekaar.
Kieper het mengsel op je taartbodem en strijk mooi glad met een mes.
Zet een paar uurtjes (of een nachtje) in de koeling.
Werk af met wat verse aardbeien, frambozen, muntblaadjes en hartsnoepjes.
Schilfer er nog wat witte chocolade over en rasp er nog een beetje zeste over.
Smullen!!
Oh ja, naargelang de grootte van je bakvorm (de mijne was 23 cm) en de dikte van je taart, kan het zijn dat je nog wat chocolademousse over hebt. Ik vulde er in ieder geval nog twee dessertglaasjes mee. 😉