Deze eenvoudige, frisse en heerlijk romige citroencheesecake komt zeker en vast dit jaar op mijn Paastafel terecht.
Klaar in een handomdraai en dé perfecte afsluiter van élke Paaslunch of -brunch.
En je raadt het al: super makkelijk te maken!
Waar wacht je nog op dus?
Wat heb je nodig?
Voor de taart: 500 gr volle (of halfvolle) Campina kaas, 250 ml Campina room, 2 eetlepels Zusto (kan anders met 3 eetlepels poedersuiker), sap en zeste van 1 citroen, 3 gelatineblaadjes, 300 gr speculoos, 50 gr gesmolten boter
Voor de afwerking kan je kiezen. Ik maakte ze zowel al in een sobere versie met citroenschijfjes rondom. (kleinere bakvorm, dus hogere taart) of ging volledig ‘Pasen-crazy’. The sky is the limit! 😉
Hoe ga je te werk?
Je bekleedt een springvorm (18 cm voor de kleine, hogere versie of 22 à 24 cm voor de grotere, lagere versie) met een laagje bakpapier op de bodem.
Doe de speculoos in de blender samen met de gesmolten boter en mix tot plakkerige kruimels.
Kieper deze in je springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Plaats in de koeling.
Leg de gelatineblaadjes te weken in een kommetje koud water.
Klop de slagroom op.
Meng er de plattekaas onder, samen met de Zusto.
Rasp er de zeste over en meng.
Pers de citroen uit en warm het sap lichtjes op in een steelpannetje.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap.
Voeg het mengsel toe aan je kaas-room mengsel en meng goed.
Ik plaatste dan in deze versie (hoeft dus niet hé!) citroenschijfjes rondom rond in de springvorm en kieperde dan het cheesecakemengsel in de springvorm.
De koelkast in voor een paar uurtjes (of nog beter: een nachtje).
Afwerken naar keuze en serveren!
Smakelijk!