Zelf koffiekoekjes bakken is toch zo leuk!

Inspiratie gaf ik jullie eerder al hier, maar ook hier.

Deze keer ging ik voor heel eenvoudige, maar superlekkere ricotta koffiekoekjes met fruit.

Snel klaar, niet té zoet en ideaal dus voor bij de koffie!

Bakken maar!

 

 

Wat heb je nodig?

Per koekje: 1 rond plakje bladerdeeg, 1 koffielepel pruimenconfituur, 1 koffielepeltje ricotta, paar schijfjes pruim, een druifje, een beetje eigeel, decoratiesuiker en geroosterde amandelschifers

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Snij allemaal rondjes uit een rol bladerdeeg. (van ongeveer 10 cm elk)

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Prik een paar gaatjes in het midden van de deegrondjes en schep er een lepeltje ricotta op. (blijf 2 cm van de randen weg)

Daarbovenop lepel je dan een mooi schepje confituur.

Was de pruimen en snij ze in dunne schrijfjes.

Schik een drietal schijfjes mooi bovenop elk koekje. Leg de druif (gehalveerd) er bij.

Plooi nu de randjes naar binnen (beetje over de pruimen) en smeer in met wat eigeel.

Bestrooi nog met wat decoratiesuiker en bak tot mooi bruin (ongeveer een 15 minuutjes).

Strooi er dan nog wat geroosterde amandelen over en klaar!

 

 

Smakelijk!