Sinaas en chocolade…

jullie weten ondertussen wel dat ik dit een absolute topcombinatie vind!

Dit heerlijke en makkelijke ontbijt- of brunchbroodje combineert dan ook deze twee smaken.

Na het bakken eventjes laten afkoelen en dan onmiddellijk serveren.

Zalig!

Komt dit zondag op jouw brunchtafel?

Let me know!

 

 

Wat heb je nodig?

275 gr witte bloem voor brood, een zakje droge gist (7 gr), 125 ml lauwe melk, 1 zakje vanillesuiker, 50 gr zachte boter, een snuifje zout, een scheutje olijfolie, zeste van één grote sinaasappel, 1 eetlepel kristalsuiker, een paar lepels chocopasta, een eetlepel decoratiesuiker

 

Hoe ga je te werk?

In een grote kom los je eerst de gist op in lauwwarme melk.

Je laat het even staan tot het wat schuimig wordt.

Dan meng je de bloem, de boter, het zout, de olie, de sinaasappelrasp en de kristal- en vanillesuiker erdoor tot je een samenhangend deegje krijgt.

Je laat het afgedekt in de kom nog een uurtje op kamertemperatuur rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor tot 180 graden.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.

Bestrijk rijkelijk met de chocpasta en rol het deeg op zodat je een lange rol krijgt.

Snij het in 4 gelijke stukken.

Vet een broodbakvorm in en leg de vier stukken naast mekaar erin, snijkant naar boven.

Strooi de decoatiesuiker er over.

Bak 15 minuten.

Dan leg je er een stuk aluminiumfolie over en bak je nog 25 minuten tot alles mooi bruin is.

Een beetje laten afkoelen (niet té lang)  en dan onmiddellijk serveren.

Hééérlijk!

 

 

Smakelijk!