Heel veel wafelfans hier op de blog en op mijn Instagram, zoveel is duidelijk. 😉
Ik ging dus nog maar eens aan de bak met mijn nieuwe BFF, namelijk de Waffle Genius van Domo.
Bij Aldi Belgium vond ik snel alle ingrediënten voor het deeg én lekker vers fruit .
Ook de veenbessen vond ik daar. (in de koeling)
Droomontbijtje dit hoor!
Deze zachte wafels zijn het best wanneer je ze onmiddellijk serveert en opeet.
(nooit een probleem hier thuis…)
Wat heb je nodig?
Voor de wafels; 2 eitjes, 100 gr gesmolten boter, 300 gr zelfrijzende bloem, 80 gr kristalsuiker, 240 ml volle melk, 1 theelepel kaneel, snuifje zout
Voor de afwerking: 300 gr veenbessen, zeste van een sinaasappel, 1 theelepel kaneel, paar lepels kristalsuiker, vers fruit naar keuze, poedersuiker
Hoe ga je te werk?
Je mengt eerst de gesmolten boter met de suiker, de kaneel en het zout.
Dan voeg je de eitjes al kloppend toe.
Beetje melk erbij en dan de bloem erboven zeven.
Goed mengen terwijl je de rest van de melk toevoegt.
Laat het deeg even rusten terwijl je de compote maakt.
Daarvoor doe je de veenbessen in een steelpannetje
en brengt ze met een scheutje water, zeste van een sinaasappel, een snuifje kaneel en een paar lepels kristalsuiker
(hoeveelheid zelf te bepalen, ikzelf hou van dat ‘zure’ er nog in, dus niet té veel suiker ineens toevoegen!)
zachtjes aan de kook.
Laat maar pruttelen, alleen af en toe eens roeren.
De veenbessen of cranberries zullen één voor één beginnen te ‘ploffen’: zalig!
Je schilt fruit naar keuze en snijdt het in stukjes.
Laat je wafelijzer goed heet worden en vet het lichtjes in.
Doe twee schepjes deeg op elke bakplaat en bakken maar!
(op de Waffle Genius kan ik de gewenste bruiningsgraad instellen: handig!)
Leg twee versgebakken wafels op je bord, leg er het fruit op en overgiet met de veenbessencompote.
Werk af met wat poedersuiker.
Smakelijk!
Ook lekker met wat verse kaas en fruit. En geraspte chocolade… 😉
Blogpost in smakelijke samenwerking met Aldi.