Moeilijk moeilijk moeilijk…

om wanneer je door de stad loopt en je de geur van versgebakken Luikse wafels (of suikerwafels zoals wij hier thuis zeggen) ruikt, gewoon door te lopen. 😉

Onze kinderen thuis (en wij) zijn dan ook allemaal verzot op deze heerlijke Belgische lekkernij.

Ik kreeg van het Belgische bedrijf Domo hun Waffle Genius (What’s in a name? ;-))  kado (I know, lucky me!)

en dit leek me meteen de ideale gelegenheid om thuis nog eens suikerwafels te bakken en het recept eindelijk met jullie te delen.

 

 

Wat heb je nodig?

400 gr patisseriebloem, 1 pakje verse gist (42 gr), 80 ml volle melk, 200 gr zachte boter, 2 eitjes, 4 eetlepels kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, snuifje zout, 200 gr parelsuiker

 

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt eerst de melk en lost er de gist in op (roeren met een garde, melk niet laten koken).

Dan kieper je alle droge ingrediënten (bloem, kristalsuiker, vanillesuiker, zout) in de mengkom van je keukenmachine.

Je zet de deeghaak op je machine en begint te mengen.

Langzaam voeg je dan eerst de zachte boter toe, dan de melk met de opgeloste gist en tenslotte de eitjes.

Je dekt de kom af met folie en laat het deeg rijzen/rusten voor ongeveer drie kwartier op een warme plaats.

Nadien kneed je ofwel met je machine ofwel manueel de parelsuiker erdoor.

Je maakt bolletjes van het deeg (hoe groot of hoe klein, bepaal je zelf) en legt ze klaar om te bakken (ik gebruik hiervoor een bakplaat met bakpapier op).

Je zet je wafelijzer op.

In het geval van mijn nieuwe Domo Waffle Genius betekent dit gewoon via het menu het programma ‘Luikse wafels’ kiezen (keuze uit 5 automatische programma’s trouwens) , de gewenste bruiningsgraad instellen (van 1 tot 7) en hopla: de machine berekent de baktijd.

Wanneer het wafelijzer goed heet is, twee bolletjes deeg erin en bakken maar.

Een tweetal minuutjes later heb je dan een superlekker suikerwafel met dat heerlijke gekarameliseerde randje…

Mmmmm!

 

 

Bakken maar zou ik zeggen en… merci, hé, Domo!

Of ik een nieuwe beste vriend heb in de Waffle Genius?

Denk het wel! 😉