Het is zo ver!
Mijn feestmenu 2020 is er.
In prettige samenwerking met @aldibelgium ging ik op zoek naar lekkere, feestelijke, haalbare én betaalbare gerechtjes om JOUW feesttafel te doen schitteren!
Bijna alle ingrediënten vind je dan ook gewoon in hun winkels.
Van start gaan, doen we met dit kleurige voorgerecht:
heerlijke gerookte forelmousse met avocado, grijze garnalen (zot van!) en zalmeitjes.
Je vindt in de Aldi winkels in aanloop naar de feestdagen trouwens heel wat inspiratie, gaande van lekkere aperitiefhapjes tot kleine dessertjes.
Kortom, alles om je feesten makkelijk én lekker te maken.
Dit gerechtje zorgt zowel voor kleur op je tafel als voor de nodige frisheid tussen al je andere gerechten door.
Een echt toppertje, geloof me!
En zoooo makkelijk te maken.
I like!
Wat heb je nodig? (4 personen)
2 avocado’s (eetrijp), een theelepel sweet chili, sap van een halve citroen, 125 gr gerookte forel, 3 eetlepels zure room, paar stengels bieslook, 1/2 sjalotje (fijngesnipperd), peper en zout, 100 gr grijze garnalen, 4 theelepels zalmeitjes, paar takjes dille
Hoe ga je te werk?
Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
Haal de avocado’s uit hun schil met behulp van een lepel.
Besprenkel de vier helften met het citroensap en sweet chilipoeder en leg even opzij.
Haal de forel uit de verpakking en breek hem met je vork in kleinere stukjes.
Doe dan de gerookte forel, de bieslook, de zure room en het fijngesnipperde sjalotje in de blenderkom en mix tot een mooi samenhangend geheel.
Kruid nog goed met wat zwarte peper en een klein beetje zout.
Lepel een beetje van de forelmousse mooi op de avocadohelften.
Beleg rijkelijk met de garnalen en werk af met een toefje zalmeitjes en een takje dille.
Smakelijk!
Blogpost in smakelijke samenwerking met @aldibelgium.