Aubergines in de oven, is er iets héérlijker dan dat?
Zeker als ze gevuld zijn met een ‘Greek style’ mengeling van lamsgehakt, olijven, puntpaprika, feta en… de lekkere tomatenpulp van Mutti.
Ik viel al een tijdje terug als een blok voor de authentieke smaken van dit merk en was dan ook maar wat blij dat ze mij vroegen om samen te werken!
Dit gerechtje vraagt een klein beetje voorbereiding, maar is totaal niet moeilijk om maken!
Ik serveerde bij de aubergines pasta, maar ook lekker met bv. rijst of geroosterde petatjes.
Klaar? Hier gaan we dan.
Wat heb je nodig? (4 personen)
400 gr pasta, 2 aubergines, 1 puntpaprika, 200 gr lamsgehakt, 1 blik Mutti Polpa (fijne tomatenpulp met look), 1 ui, 1 teentje look, handjevol olijven, 100 gr feta, olijfolie, peper, zout, sweet chili poeder, oregano
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Was de aubergines en halveer ze.
Snij de bovenkanten kruiselings in met een mes en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Zet de aubergines in de hete oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze mals beginnen worden.
Breng een pan ruim water aan de kook en kookt de pasta al dente.
Snipper de ui en stoof aan samen met het geplette teentje look.
Doe het gehakt erbij en bak en stoof verder aan.
Snij de puntpaprika in blokjes en stoof mee aan.
Voeg de tomatenpulp toe en kruid goed met peper, zout, oregano en sweet chili.
Laat alles even goed doorpruttelen.
Haal de aubergines uit de oven en lepel het vruchtvlees er uit.
Voeg het toe aan het gehakt-tomatenmengsel samen met de olijven en lepel dan het mengsel terug in de aubergines.
(Wat je eventueel te veel hebt, serveer je er nadien gewoon bij.)
Verkruimel er wat feta over en zet terug in de oven voor ongeveer 10 minuutjes.
Serveer samen met de pasta.
Smakelijk!