Bijna winter.
Tijd dus om jezelf éxtra-goed te verzorgen. Goed eten én goed blijven bewegen is de boodschap.
Deze heerlijke ontbijtcake met stukjes kiwi, banaan, havermout en kokos geeft ons gezin dan ook “negoeieboost”!
Zespri deed onderzoek naar de ontbijtgewoontes van de Belgen en kwam daarbij tot enkele interessante vaststelllingen:
- wie de tijd neemt om te ontbijten (58%), voelt zich vitaler dan niet-ontbijters (33%)
- 7 op de 10 ondervraagden geven aan ’s morgen een vaste routine te hebben
- 70% van de deelnemers zeggen voldoende energie uit hun ontbijt te halen om hun dag goed te kunnen starten
Deze kiwi ontbijtcake is een echte klassieker hier thuis die we al jaren maken, maar hij kwam nog niet op de blog.
Tot nu dus!
Lekker én bovendien makkelijk te maken.
Get bakin’!!
Wat heb je nodig?
3 kiwi’s, 2 rijpe bananen, 150 gr havermout, 100 gr zelfrijzende bloem, 2 eetlepels geraspte kokos (+ nog wat extra om te decoreren),
4 medjoul dadels, 50 gr gehakte walnoten, 3 eitjes, 1,5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, snuifje zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm eerst de oven tot 180 graden.
Doe de bananen met de dadels (zonder pit) in de blender.
Meng er dan met een spatel de havermout, de bloem, de nootjes, de eitjes, de kokos, het bakpoeder, kaneel en het zout door
en maak er er een ‘plakkerig’ mengsel van.
Snij anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng ze onder het deeg.
Van de resterende kiwi’s snij je mooie, dunne schijfjes.
Leg een bakpapiertje op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen lichtjes in met wat vetstof.
Leg de schijfjes kiwi op het bakpapier op de bodem en kieper er het deeg over.
Bak voor ongeveer een 40 minuutjes.
Laat even afkoelen en dan: voorzichtig omkieperen!
De kiwi’s liggen nu mooi vanboven op je cake.
Strooi nog een beetje kokosrasp als decoratie er boven op en klaar!
Smakelijk!